Sökning efter mätare

 

Sökning efter mätare

Sökning efter mätare görs under fliken Overview – Search. Där finns tre olika varianter av sökning. Den vanligaste är via Sekundäradress men det går även att söka på primäradress och en speciell variant om det finns trådlösa noder inkopplade.

De enda mätarna som svarar på en sökning är trådbundna MBus-mätare som är anslutna till det trådbundna MBus-nätverket. (Om du har trådlösa noder anslutna till MBus-nätverket kommer de trådlösa mätarna från dessa också att svara.)

Det finns två sökknappar, Snabb och Långsam sökning.

Vanligtvis hittar snabbsökningen alla förväntade mätare, men om inte, använd långsam sökning som utförs med längre timeouter vilket ger varje mätare längre tid att svara.

Tryck på önskad sökknapp. Beroende på hur många meter du har i ditt nätverk och vilken typ av sökning som utförs tar sökningen mellan några minuter och en timme.

Sökningens framsteg presenteras i sökfönstret.

När statusen visar ”Ingen sökning körs” är sökningen klar.

Det är också möjligt att ändra jokertecken (FFFF) i sökfälten för att begränsa sökningen till bara en viss tillverkare eller till ett mindre sökfält.

Primäradress sökning

Ställ först in ditt sökintervall. Ställ in startadress och slutadress.

Tryck på sökknappen. Beroende på hur många mätare du har i ditt nätverk och vilken typ av sökning som utförs kommer sökningen att ta olika lång tid.

När statusen visar ”Ingen sökning körs” är sökningen klar.

Sökning efter trådlösa noder

En trådlös nod är en brygga mellan trådlösa mätare och ett trådbundet nätverk. Vi har stöd för följande trådlösa noder.

Den här knappen är till för att hitta trådlösa noder utan att behöva söka i hela M-Bus-slingan. De trådlösa mätarna från de trådlösa noderna kan sedan integreras i ditt system. Observera att alla trådbundna mätare kommer att uteslutas från resultatet.

Då kan de trådlösa mätarna i de hittade noderna enkelt läggas till i mätarlistan genom att använda knappen Lägg till trådlöst under fliken Översikt.

Kategori Guides
Tag Search, Sökning, Guide
Tycker du att svaret hjälpte dig?
2
0
0 Kommentarer

Comment on this FAQ

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *