Här lägger vi upp intressanta artiklar som belyser ämnen som energioptimering, fastighetsautomation och andra spännande aspekter inom energibranschen. Dessa artiklar utforskar innovativa teknologier och strategier för att öka energieffektiviteten och automatisera fastighetsförvaltning, vilket är av stor relevans för dagens hållbarhets- och teknikdrivna samhälle.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av dessa direkt till din mail, fyll i din mailadress längre ner på sidan.

AI inom energioptimering för fastighet – Idag och tillbaka i tiden

AI har potentialen att revolutionera energioptimeringen i fastigheter genom att effektivisera användningen av energi och minska koldioxidutsläppen.

Det finns dock flera tidiga exempel på användningen av datateknik och automatisering för att optimera energiförbrukningen i fastigheter. Ett exempel är användningen av Building Automation Systems (BAS) på 1970-talet…

Gemensam el kan ge en besparing på 10-20%

Det är högaktuellt att flerbostadshus inför gemensam el där föreningen debiterar varje lägenhets faktiska förbrukning. Det kan ge varje lägenhet en besparing på 10-20 %.

Som leverantör av infrastruktur för insamlingen och mätning av mätdata i dessa IMD-projekt märker vi på PiiGAB en stor ökning. Detta har ökat markant med rådande lågkonjunktur och elmarknad.

Utbildning ett måste för optimal fastighetsförvaltning

Utvecklingen går i rasande takt framåt inom fastighetsbranschen och behovet av att hänga med kunskapsmässigt ökar naturligtvis i samma takt. För att möta marknadens kunskapstörst finns det olika vägar att gå. Alternativen är beroende på nivå och var i ledet man verkar.

Det finns flera YH-utbildningar på marknaden som är grunden för dem som önskar att arbeta inom fastighetsförvaltning.

PiiiGAB erbjuder löpande kurser för dem som är i branschen och vill uppdatera sin kompetens i takt med utvecklingen. 

På spaning i Europa – “ Enlit Europe 2022”

Det händer mycket i vår bransch – vi på PiiGAB gav oss ut på spaning för att se trenderna internationellt. 

Behovet att läsa mätare bara ökar samtidigt som nya insikter belyses. Data måste delas mellan producenter och förbrukare för att möjliggöra minskad energiförbrukning samt övervakning.  

Vill du hålla dig uppdaterad på vad som händer på PiiGAB?

Vill du veta vad de senaste trenderna är?

Copyright © 2023 av PiiGAB Processinformation i Göteborg AB
Alla varumärken eller registrerade varumärken som förekommer på hemsidan tillhör respektive ägare
sv_SE