PiiGAB fyller 20 år

För 20 år sedan registrerades PiiGAB hos patentverket. Under alla år har vår verksamhet varit fokuserad på industriell kommunikation. 

De senaste åren har fokuseringen nästan uteslutande varit på insamling av data från olika typer av energiutrustning. Exempelvis skrevs den första M-Bus drivrutinen, som var avsedd för Citect, åren 2000/2001. I jämförelse med andra drivrutiner var denna drivrutin utan tvekan den mest komplexa gällande datatyper, antal kodrader etc. Anledningen till att jag lade ner så mycket tid och energi på denna drivrutin var att jag hade en magkänsla som sa att detta är någonting speciellt. Som tur var litade jag på min magkänsla som gjorde att PiiGAB fick en mycket bra ”timing” gällande energieffektiviseringar, energibesparningar etc.

Efter denna drivrutin har vi även utvecklat vår egen hårdvara för att läsa av energin via nätverk. Vi har även utvecklat en M-Bus OPC Server samt en generell dataloggningsmodul för OPC.

Framtiden ser mycket spännande ut för oss på PiiGAB eftersom det idag pratas om energibesparningar i väldigt stor utsträckning. Inte minst kommer det några produktlanseringar under hösten 2009 som jag kan garantera ligger på framkanten gällande möjligheterna för att utveckla energiuppföljningar och därmed spara både pengar och miljö.

Göteborg 17 juni 2009
Bertil Göransson

Visa alla nyheter