Om PiiGAB

PiiGAB grundades av Bertil Göransson redan 1989, på den tiden ägnade han sig dock endast åt företaget på sin fritid. Redan från start hade Bertil en vision om att utveckla innovativa kommunikationslösningar som främjade miljön. Eftersom grundkompetensen fanns i utvecklingen av drivrutiner var det självklart här vårt avstamp skedde.

År 2001 slutade Bertil sitt vanliga jobb och började arbeta heltid med PiiGAB. Kort därefter kom en förfrågan om en M-Bus drivrutin för Citect. Detta var ett tungt och svårt arbete och utan hans dotter Alexandra hade det kanske inte blivit av. Bertil körde nämligen alltid sin dotter till simträningarna, satte sig sen långt upp på läktaren och tog upp papper och penna för att skriva och åter skriva. Det blev många timmar vid poolkanten och det var förmodligen tack vare detta som drivrutinen blev klar.

Det var denna drivrutin som satte ordentlig fart på PiiGAB. Förfrågningarna strömmade in, det ena ledde till det andra och flera företag började även efterfråga hårdvara. Bertil tog hjälp av sin gode vän Tomas Rook, de slog sina kloka huvuden ihop och började skissa på en första hårdvaruprototyp. Detta var startskottet för vår hårdvaruutveckling och i samband med detta kom Fredrik in i bilden. Med hans hårdvarukompetens dröjde det inte länge innan vi kunde lansera sin första hårdvara, nämligen PiiGAB M-Bus 810.

PiiGAB M-Bus 810 gick redan från början bra, tack vare ett flertal företag som trodde på oss. Särskilt efterfrågat var att kunna kommunicera med M-Bus till andra överordnade system. Tillsammans med OPC Labs började tankarna på att ta fram en M-Bus OPC Server. År 2007 kom den första stora exportordern på vår PiiGAB M-Bus OPC Server och vi fick allt mer att göra.

Nyanställningar var ett måste och Anna började arbeta hos oss och tog hand om både lager och leveranser. Två år efter det kom den simmande dottern hem från Amerika med en MBA i bagaget och började arbeta med marknad. 2010 var ett händelserikt år för oss, nästa generations hårdvara i form av PiiGAB M-Bus 900 lanserades och PiiGAB både växte och förändrades. Vi expanderade på utvecklings-sidan i form av Gudjon och teamet förstärks samtidigt med Stefan på supportsidan. Det skedde även ett generationsskifte i ledningen då Alexandra tog över stafettpinnen som VD efter Bertil, som nu ville fokusera mer på mjukvaruutvecklingen. Mot slutet av 2012 var det dags att välkomna ytterligare en kollega på företaget i form av Madelen för att arbeta med marknad. 2015 var ett stort år då vi både välkomnat Ingrid på kundsupport samt Fredrik på försäljning. Vi ser med spänning fram emot 2017- ett år med Wireless M-Bus på agendan, nyrekryteringar i form av försäljning och support och fastighetsmässan i september samt många spännande samarbeten.

Om framtiden kan vi inte sia, vi vet dock att vår vision om att utveckla innovativa produkter som främjar miljön har slagit in och nya visioner finns det gott om. Välkomna att följa med oss på vår framtidsresa.