Om PiiGAB

 

 

1989 tog en småskalig fritidsverksamhet form, med en vision om att utveckla innovativa kommunikationslösnigar inom M-Bus, som främjar miljön. Grundkompetensen fanns inom utveckling av mjukvara och drivrutiner så där fick arbetet börja. PiiGAB blev till!
Fritidsaktiviteten blev 2001 heltidssyssla och en förfrågan om en M-Busdrivrutin för Citect blev startskottet för PiiGABs kommande utveckling. Fler förfrågningar strömmade snart in och beslutet togs att det vara dags att skissa på en hårdavaruprototyp för att samla in mätvärden till överordnade system, transparent, oavsett fabrikat på mätare. Med denna plan krävdes hårdvarukompetens och därmed skedde PiiGABs första rekrytering. Det dröjde inte länge innan PiiGABS första insamlingsenhet lanserades. Vår numera trogna långkörare, PiiGAB M-Bus 810, som fortfarande är en stabil storsäljare.
Med PiiGAB M-Bus 810 ökade också förfrågningar på en transparent mjukvara som kunde transportera M-bus till överordade system, och tillsammans med OPC-labs utvecklades PiiGABs egen M-Bus OPC-server, numera PiiGAB Explorer.
Under åren som följt har nya spännande hårdvaror lanserats, PiiGAB M-Bus 900S, en nya generationens insamlingsenhet, som kan nås från flera överordnade system samt läsa både M-Bus och Modbus, ett behov som vi ganska snart märkte saknades på marknaden. Vi vill vara lyhörda för behov och kundnytta och näst på tur stod därför vår PiiGAB M-Bus 900S Wireless, den senaste modellen i vårt utbud. Vi eftersträvar att kunna leverera säker trådlös insamling och framöver kan ni se fram emot fler kommande förbättringar och förenklingar i de befintliga produkter vi har.

 

Vår framtida vision är fortsatt att utveckla innovativa kommunikationslösningar med ett stort fokus på att vara i framkant, hänga med i digtaliseringen och leverera effektiv, framtidssäker insamling. Häng med på vår resa!