Alexandra Göransson- Ny VD

Pressrelease

PiiGAB är specialiserade inom teknik och kommunikation för att läsa av energiförbrukning och har under sina 20 år skapat en ledande position inom M-Bus teknologi. Nästa steg är att ta PiiGAB till den internationella marknaden – och Alexandra Göransson känner sig redo att anta utmaningen.

PiiGAB grundades 1989 av Bertil Göransson. Efter många år som produktutvecklare och chef inom internationell tillverkningsindustri lockade möjligheten att få utveckla sina egna idéer om enkla produkter för att spåra, läsa av och mäta processinformation, exempelvis i syfte att spara energi. Idag omsätter PiiGAB 6 mkr och har fyra anställda med kontor på Lindholmen, som är Göteborgs teknologiska och expansiva kunskapsnav. ”Under det senaste året har efterfrågan på våra produkter ökat explosionsartat och det är ett skönt kvitto på att vi tänkt rätt” säger Bertil Göransson, som nu får mer tid att fokusera på kundernas behov som Key Account Manager.

Växande marknad ställer nya krav

Att minska energiförbrukningen har länge haft hög prioritet inom industri- och fastighetsbranschen. Det vanliga är att avläsningen av energiförbrukning sker med långa tidsintervall. Då får man visserligen en siffra men ingen kunskap om var energitjuvarna ligger. Med PiiGABs utrustning är det fullt möjligt att läsa mätare via befintliga nätverk t.ex. en gång i timmen eller snabbare och på så sätt få omedelbara och korrekta beslutsunderlag för energibesparingsåtgärder. ”Vi skall bli ännu bättre på att lyssna på kunderna. Bara genom kunskap kan vi och våra kunder vidta rätt åtgärder för energibesparing”, säger Alexandra Göransson som är ny i VD-rollen men arbetat på PiiGAB som marknadskoordinator sedan 2009. Alexandra är född 1982 och har en masterexamen i ekonomi och affärsutveckling (MBA) från New Mexico State University i USA. Den tidigare karriären som tävlingssimmare kröntes med bland annat deltagande i World Cup och ett idrottsstipendium för studier i just USA. ”Nu ser jag fram emot full satsning på PiiGAB och målet är att inom 5 år vara etablerade som en ledande aktör i Europa inom energibesparingsområdet”, säger Alexandra.

Visa alla nyheter