Nyttiga länkar

Här har vi sammanställt en del praktiska länkar:

M-Bus relaterat

» M-Bus User Group
Den officiella hemsidan för M-Bus User Group.

» DLMS Flag Manufacturers ID
Sammanställning av Tillverkare ID från ”DLMS User Association”

» Beuth Verlag GmbH
Beuth Verlag – DIN’s publisher. Här kan du köpa den nya M-Bus standarden EN13757-1 till 6.

Diverse verktyg

» Fifo Serial Analyzer
En prisvärd bra linjelyssnare från FIFO electronics

» Dependency Walker
Dependency Walker är ett fritt tillbehör som avsöker alla 32-bit eller 64-bit Windows
moduler (exe, dll, ocx, sys, etc.)  och bygger ett hierarkiskt träddiagram över alla beroende
moduler. Speciellt användbart för att hitta avbrott i dll strukturer.

» Windows Sysinternals
Mängder av fria bra verktyg som Portmon, Process Explorer, Process Monitor, TCPView etc.

» Noll modem emulator (com0com)
Fri mjukvara för att skapa virtuella serieportar. Perfekt för att koppla ihop två program som använder
seriell kommunikation utan att behöva ha kablar samt extra fysiska kommunikationsportar.

» Lantronix Com Port Redirector
Com Port Redirector är en mjukvara för att kunna ansluta mjukvaruapplikationer till nätverk som inte har nätverksstöd.

» Tactical COM Port Redirector
En Com Port Redirector som enligt våra kunder fungerar alldeles utmärkt över Internet

» TeamViewer
Ett program för att använda fjärrstyrd åtkomst till din dator vid support.

»  NSSM
Installera applikationer (exe filer) som tjänst på ett enkelt sätt.

»  DataHub OPC Tunneller
Med DataHub OPC Tunnel kan du snabbt, utan DCOM, konfigurera robusta och säkra OPC anslutningar på ett nätverk.